December 21, 2011

December 13, 2011

sweet mcm GULA !

'good night .
 may youi'll have a sweetest dream and take care (: '

it's so sweet FARAHIN SARIF!

i <3 u friend, 




December 8, 2011

sini ke sana ?

DILEMMA..
x la DILEMMA mana pun..
hehehe..
actually aku betul2 dlm kekeliruan skrg ni..
next week DIB 6C which is, kelas aku,
buat even kat PORT DICKSON..

Ye, FINAL EVENT ye kawan2..
mestilah semua pun xnak lepaskan chance utk JOIN event 
yang last2 cmni..

Problemnya, 
skrg ni FAMILY aku dlm keaadaan yg x mudah..
*xpaham btul ayat y aku guna ni..
emm.. adik aku y sorg ni terACCIDENT, 
patah kakinya dan skrg ada kat rumah..

aku rsa sume pun da faham kalau ADIK LAKI aku yang dua ekor tu
SAKIT, memang mengada dan SUSAH nak jaga..

aku berpendapat, 
for the first 3 or 4 weeks ni, biarlah AKU dan KAKAK aku balik selalu dan 
jaga dia only for weekend after PARENTS aku dah puas jaga 
for the whole weekdays.

jaga dia sebab dia masih belum betul2 selesa dengan keaadan dia..
dan sebab dia masih dalam keadaan TERKEJUT yg tak berkesudahan ni..
*lepas dia dah tak terkejut and biasa dah, 
dah boleh pijak2 kaki dia..

tapi cmne ngn LAST EVENT?
boleh tangguhkan tak kawan kawan? 

ok, its ridiculous..
takkan lah nak tangguhkan hanya utk aku sorg kan..

really in DILEMMA !

December 4, 2011

kakak COMEL !



DIAM! sshhh...
:DDD

COMEL gila LUFYA dlm video klip ni..
aku post kat FB video ni,
ramai jgk y dah ADDICTED ngn lagu ni.. (:

lagu ni actually, lagu LAMA..
cuma tak POPULAR sebab tak dimainkan di RADIO..

lagu ni HASIL titik peluh LUFYA sendiri..
lagu, video klip, props utk video klip sume by LUFYA..

so JOM kawan kawan, 
kta spread out lagu ni pada semua sampai lagu ni famous
macam lagu najwa latif :P

November 30, 2011

October 26, 2011

wordless WEDNESDAY (:


he help me tape it back together.
i love him
(:

October 13, 2011

whooaa !

finally..
lepas bape byk lama tunggu utk cuti..
akhirnya aku bebas dari ancaman masalah serta stress..

SELAMAT BER HOLIDAY,
kawan-kawan..

sepanjang semester ni, maafkan segala salah dan silap,
terkasar bahasa, terngumpat 
dan lain lain tu ye..

terutama kepada rakan-rakan 
DIB5C uitm lendu melaka
dan 
HOUSEMATE tercinta merangkap M-POP dimensi.. :DD

*wahh, ucapan mcm cuti 3 tahun kann..

SELAMAT BERCUTI DAN BERGOYANG KAKI !


for you, (:

entry ni untuk bff FARA & FATIN ! (:

video

*memang nak buat horizontal sebab nk nmpak kurus :D

selamat bercuti !

October 11, 2011

tak cukup tidur, ok..

memang saja cari pasal kan....
hambik kau !
hahaha..

ye, memang salah sendiri tak cukup tidur ni..
malam tadi duk settle kan blog ni 
sampai la pukul 5 pagi tadi..

taraa... 
blog suda berwajah baru...
*puas hati dengannya wlaupun tak seberapa..

pagi plak, pagi2 dah bgun..
lepas subuh tadi,bersama FARAH, terus teman FATIN tu sebab dia ada MUET..

sampai la sekarang tak tidur lagi..
pas zohor nak g karoke plak.. :P

memang cari pasal kan?

no photo captured sebab tak mandi dari pagi... -.-"

September 29, 2011

:'(


:(

i'm not doing well in my

FINANCIAL ANALYSIS....

urgghhhh !!


September 16, 2011

FOCUS FOR FINAL


final exam x lama je lg..
classes pun dah abis utk this part 5 session..
baru je abis, last Tuesday hari tu..

Now, need to focus on FINAL plak..
and again, YES..
memang seram as usual... :D

*maklumla, berdarah gemuruh kann


subjects that i'm taking for this semester are

1) INSURANCE
2) FINANCIAL ANALYSIS
3) HUMAN RESOURCE MANAGEMENT
4) IT IN BUSINESS
5) INTERNATIONAL TRADE

please pray for me deary friends !


wish me for doing well in my exams and get a good result..
INSYAALLAH..

and to all my FRIENDS,

GOOD LUCK
&
ALL THIS BEST





September 15, 2011

raya dah abih la nurazni !



rasa mcm da lama je tak update blog ni..
dah bersawang dah.. :D

tp skrg ni still bole wish raya en?
SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN..

*ok, ni cerita lapuk.. boring~~





August 2, 2011

salam RAMADHAN (:


selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak kpd seluruh umat ISLAM
tak kira dimana jua anda berada..
(:

SALAM RAMADHAN
utk semua..



July 26, 2011

mydear, farah (:


entry ni utk
my one and only
FARAHIN SARIF (:

babe, im so sorry for not spending time with u
for the last mid-term break..
:(

before this, klau cuti
even kita tak ada duit nak pergi mana pun
kta still lepak2 je lama2..
borak lama2..
ngumpat lama2.. -.-"

but,
for the last mid-term break,
it's just like we did nothing..
:(

harap cuti hari raya nnti dpt jumpa lama sikit..

aku tunggu kau balik budak careless !





July 17, 2011

have
a
nice
day
people !

(:

June 22, 2011

woot* woot*

that was my mistake..
yes, i admit it..
that was my
MISTAKE

and i'm SORRY..

but,
one thing that i really can't accept is
YOUR HALFWORD..

thank you,
i really love this situation..

(:

June 10, 2011

1 liter of tears (:

ok, cite ni sumpah sedih !
dari awl aku tgk, sampai ke abis
tak sudah2 nangis..

sampai penat nangis..
tak boleh tahan, manyak sedih oo...

cite ni dah lama dah..
tapi bagi sape2 yg lum pnh tgk,
try la cari cite ni..
sedih..

" 1 LITER OF TEARS "

till then.......

June 9, 2011

COMMENTS FROM HIM (:

See, aku dah kata aku RINDU encik BF.. :(

asyik je nak tulis sal dia..

tadi aku send msg suruh dia describe diri aku..
ape2 yg terlintas kat fikiran dia time tu jgk..

pastu lepas kelas FIN323,
dia reply msg aku..
dia kata :

1) dari segi pkaian, ok..
2) seorang yg lemah lembut..
3) senang MARAH.. even silap sikit, nk marah..
4) cara tudung, ok.. tapi lebih suka klau pakai TUDUNG BIASA..
5) seorang yang jujur..
6) nampak IKHLAS dlm perhubungan..
7) tak boleh di TEGUR, tak boleh kena MARAH..
8) tak boleh TIPU sikit..
9) dengar ckp, tp ada DEGIL sikit..
10) sayangkan kita..

ok, aku senanya tak perasan pun apa yg aku buat kt dia..
-.-"

yang BAIK akan aku jadikan amalan, n yang BURUK akan aku cuba ubah..
insyaAllah..


till then......



June 8, 2011

RINDU HP :(

Dah lama aku rasa aku x guna HP aku..
HP aku rosak.... ;(

thanks to housemate aku,
MAIZATUL AKMA
sbb bg pinjam HP dia..
to my BABY,
sabar ye syg, nanti mama hantar kedai
repair awk !

tak sabar nak guna HP sendiri balik
:(


tak senang hati aku sejak2 ni...
sejak dah start sem baru ni,
aku dah sgt jarang jumpa EN BOYFREN.

nak2 dia pun xde kat melaka skrg ni..
lagi la susa nak jumpa.. :(
aku rindu nak lepak tepi PANTAI,aku rindu nak jalan2 kat MAHKOTA, DATARAN,
aku rindu nak tgk MOVIE dgn dia,aku rindu nak mkn aiskrim sesama,aku rindu nak lepak depan rumah dgn dia,
aku rindu nak buat2 MERAJUK dpn dia,
mcm2 lagi lah..

aku nak CUTI sem lagi boleh?

sejak2 ni, kami asyik je ckp tentang hubungan kami.. (:dah masuk 3tahun pun..aku ada dia sorg je sepanjang 3 tahun ni..aku sorg je yg tahu ape yg aku rasa ni kot.. -.-'

aku pun x tahu cmne ley sampai 3 tahun ngn dia.. =.='
lain sgt aku rasa !

i love u so much MUHAMMAD FIRDHAUS !!
*maaf la, terlaku jiwang plak.. rindu weyh.. cmni la..

firdhaus, cepat balik tau.. kalau x, blasah smpai nangis !


till then.....





May 8, 2011

tolong lah rajin
update BLOG wahai si monyet !

-.-"

April 18, 2011

no post title

FINAL EXAM..
yes.. bunyi agk MENGERIKAN..

paper yg akan aku duduki ;

1) BUSINESS LAW
2) MALAYSIAN ECONOMIC
3) BANKING OPERATION
4) BUSINESS COMMUNICATION

kawan2, jum doa untuk aku..
semoga semuanya OKAY and xde ape yang MENGECIWAKAN..

wish korg,
GOODLUCK and ALL THE BEST kay,

(:

March 30, 2011

oh diet !


tgk la tajuk post aku..
mcm hampeh !

aku da byk kali usaha nak berdiet ni..
tapi malangnya,
langsung tak berjaya.. -.-"
huh!

mcm tadi, dari dalam kelas lagi
aku dah berazam dengan bersemangat
dan berbekalkan jiwa yg kental
utk tak mau mkn nasi utk hari ni..

tapi hancus ! -.-"
tak menjadi langsung bila lepas tgk pika, myra, dydy
mkn nasi kat bilik tadi..

terus aku g cari nasi kat bwh ni.. :P

aku pun tak pasti bila aku boleh betul2 diet ni..
ataupun, aku tak yah diet langsung..
hish, memang tak la weyh!
berat aku skrg dah 54kg !
dengan ketinggian yg x seberapa ni,
aku boleh diistiharkan sbg
GEMUK PENDEK !

usaha lagi untuk kurus wahai cik poyo !





tgk la ni, double chin ok !
hahahaha :DD

March 27, 2011

kau kawan ke?

aku senanya SENTAP ngn KAWAN aku yg sorang ni..

kitorg dah KAWAN dah lama dah..
sgt rapat..
dari sekolah, sampai sekarang ni..

rahsia kau, rahsia aku,
rahsia aku, rahsia kau..

aku SAYANG sgt kat dia..

ape pun yang dia buat,
aku tetap SAYANG dia..

walau dia menyendiri,
taknak kuar ngn kitorg,
tukar no phone tak inform kitorg,
aku tetap SAYANG dia..

aku SENTAP ngn dia sbb,
hari tu,
aku sgt2 perlukan pertolongan dia..

aku yakin sgt dia ada bnda tu and dia dapat tolong aku..
aku sgt terdesak time tu..

aku msg dia ckp sal nak pinjam BARANG tu..
dia tak reply..
aku igt dia takde credit time tu..
aku call dia plak..
dia x jwb..
oo.. maybe dia dlm kelas n xperasan call aku..
*baikkan aku pikir mcm ni ? HAHAHA :DD

sampai esoknya, dia x REPLY msg atau call aku balik..

oleh sbb terlalu TERDESAK dan x ada pilihan lain,
aku send msg lg sekali,
tny sal BARANG yg aku nak pinjam tu..

x REPLY jgk..

kalau kau x nak bg aku pinjam,
just reply msg aku n make one reason
mcm :

'weyh, aku x bwk la BARANG tu, BARANG tu kt uma'
atau
'weyh, aku xdpt carikan BARANG tu la'

walau pun tipu sikit,
kata org, ambik bahasa sikit..
ni buat aku tertunggu2 n wat aku rasa mcm PENGEMIS yang nak mintak2 BARANG dr org..

aku TAK KAN mintak tolong dari kau lg..

to MISS KAU,
maybe kau dah lupa sape yg tolong kau dulu..
sape yang asik dgr problem kau ngn boypren kau tu dulu..

dan mcm2 lg la.. mls la nak cite.....

kau KAWAN ke?


big momma


memang mcm dah lama cite ni,
tp aku bru tgk mlm td.. -.-"

oleh sbb aku n encik boypren dah
lama x tgk movie,
ktorg pun bcadang tgk cite ni mlm td..

ok la cite ni..
lawak..
lawak gila !

rating utk cite ni..

*****
3 dari 5 bintang..


kpd sesiapa y lum tgk cite ni,
pegi la tgk..
beli cd je..
da kuar pun..
:)

February 1, 2011

ok,
cuti yg sgt bosan..
sumpah !

sekian, terima kasih

January 14, 2011

do respect others
even you are
older than
them..

because,
they do respect
you as you an older
than them..

even
you are in the
lower part
compared to them..

:)

*free advice from azni baharim